Gegrilde zalm met kruidenkorst

Nodig:

  • vijzel
  • 2 mooie stukken zalm
  • peper en zout naar smaak
  • 1 teen knoflook
  • 1 el dragon fijngehakt
  • 1 el peterselie fijngehakt
  • 1 flinke tl mosterd
  • 3 el mayonaise
  • vers citroensap
 Dit is een super makkelijk recept en uitstekend geschikt voor mensen die niet veel ervaring hebben met het koken van vis. Vandaag gebruiken we dragon en peterselie, maar je kunt natuurlijk ook andere kruiden gebruiken.Bereiding

  1. Snijd de knoflook klein en doe het samen met de kruiden en flink wat zout in een vijzel. Stamp alles fijn tot een groene pasta
  2. Voeg mayonaise, mosterd en een klein beetje citroensap toe. Als je wil kun je ook wat cayennepeper toevoegen. Proef en voeg naar smaak extra peper of zout toe.
  3. Smeer het kruidenmengsel over je vis. Als er vel op de zalm zit kun je hem kort in een pan aanbakken.
  4. Zet de oven op grillstand en schuif de vis erin. Bak tot de korst mooi bruin is en de zalm van binnen gaar. Als je dikke stukken zalm hebt en je bang bent dat ze van binnen niet gaar zijn kun je de oven nog even op 180 graden (gewone stand) zetten. Serveer met partjes citroen.