Her­ten­bief­stuk met krie­ken­jus

 Nodig:
  • 4 (herten)biefstukken op kamertemperatuur
  • 4 el olijfolie
  • 50 g boter
  • 1 ui fijngesnipperd
  • 100 g winterpeen in dunne plakjes
  • 1 stengel bleekselderij fijngesneden
  • 2 kruidnagels
  • 1 kaneelstokje
  • 1 doosje kersen (250 g diepvries) ontdooid
  • 1 flesje kriekbier (0.3 liter slijter)
  • 1 tl aardappel zetmeel (pakje 200 g)
  • 1 el kersenconfiture (pot 370 g)

Dit kerstrecept is afkomstig uit mijn favoriete supermarkt magazine: de Allerhande van Albert Heijn. Het kerstexemplaar featured Jamie Oliver en staat vol met handige tips en tricks voor het bereiden van wild. Ik heb altijd al eens hertenbiefstuk klaar willen maken en ik denk dat het er dit jaar misschien wel eens van komt! Ik houd jullie op de hoogte van het resultaat. Maar nu eerst… het recept:

Bereiding

  1. Bestrooi de biefstukken met peper en zout. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees in 2 min. op hoog vuur rondom bruin. Neem uit de pan en verwijder de olie.
  2. Verhit 20 g boter in dezelfde pan en bak de ui, peen en bleekselderij 10 min. Voeg de kruidnagels, het kaneelstokje, de helft van de kersen en het bier toe en laat op laag vuur tot de helft inkoken. Schenk door een bolzeef in een steelpan en breng weer aan de kook. Meng het zetmeel met 1 el koud water en voeg al roerend toe aan de saus, met de rest van de kersen, de confiture, peper en zout.
  3. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak de biefstukken nog 3 min. Neem de saus van het vuur en meng de rest van de boter erdoor. Serveer de biefstukken met de saus.