Het recept voor verrukkelijke rijstsoep

Met het recept van vandaag, afkomstig van Brinkmans Kookwinkel, maak je in een handomdraai een verrukkelijke rijstsoep met spinazie, citroen en orzo. Dit heerlijk Mediterraans comfortfood gerecht is perfect om van te genieten, op ieder moment van de dag.

 

Ingrediënten

Om de overheerlijke rijstsoep met spinazie en citroen te maken, heb je een aantal boodschappen nodig. De belangrijkste ingrediënten zijn ei, citroen, orzo en spinazie. Hieronder volgt een overzicht van alle ingrediënten die je nodig hebt voor dit gerecht:

  • 2 tl olijfolie
  • 4 teentjes knoflook (gehakt)
  • 1 grote ui (fijngesneden)
  • 1 tl rode chilivlokken
  • 1 pak bevroren spinazie (uitgelekt)
  • 285 g orzo
  • 2 liter kippenbouillon
  • 4 eieren
  • citroensap (3 citroenen)
  • parmezaanse kaas
  • verse peterselie

De bovenstaande ingrediënten en hoeveelheden zijn goed voor 4 tot 6 personen.

Bereidingswijze

Nu de boodschappen in huis zijn gehaald, is het tijd voor de bereiding. We nemen je stap-voor-stap mee in het bereidingsproces van de ei-spinazie rijstsoep.

  1. Pak een goede stoofpan en verhit de olijfolie hierin. Bak de ui en knoflook een aantal minuten op hoog vuur.
  2. Verlaag de stand van het vuur naar middelhoog. Voeg de orzo, spinazie en chilivlokken toe. Laat dit een minuut koken.
  3. Voeg nu de kippenbouillon toe. Zet het vuur laag en laat de bouillon 15 minuten op het vuur. Neem vervolgens de soep van het vuur en laat dit twee minuten afkoelen.
  4. Klop ondertussen de eieren en voeg citroensap toe. Klop een aantal minuten totdat het mengsel geel kleurt en dik is. Voeg hieraan een klein beetje bouillon uit de pan toe. Klop dit weer goed door en schenk nog wat bouillon erbij. Laat het mengsel afkoelen.
  5. Het afgekoelde ei-citroen mengsel kan worden toegevoegd aan de soep. Doe dit al kloppend. Zet de pan weer op een laag vuur en blijf kloppen. Kook de soep en serveer deze wanneer het iets dikker geworden is. Garneer de rijstsoep met peterselie en Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>