Paleo recepten op een rij

Het Paleo dieet is een bekend dieet. Paleo recepten zijn dan ook erg populair. Maar waar vind je nu de lekkerste Paleo recepten? Wij hebben een aantal lekkere recepten voor je gevonden, die we graag met je delen. Hieronder een korte omschrijving van wat Paleo inhoudt en drie lekkere recepten.

 

Paleo watermeloenWat is Paleo?

Het Paleo Principe, of de Paleo Revolutie, ook wel gewoon het Paleo dieet genoemd, is een idee waarbij men ervan uit gaat dat je eet zoals onze vroege voorouders dat deden. De voorouders die in het paleolithium (Paleo-tijdperk) leefden, aten vooral bessen en groenten, stukken vlees waar ze zelf achteraan hebben gejaagd. Het ontbrak hen aan de moderne middelen die ons eten ongezond en vetter maken, zoals koolhydraten.

Paleo brengt je dus terug naar de basis: eten zoals eten ooit bedoeld was.

 

Paleo recepten

Hieronder volgen drie van onze lekkerste Paleo recepten. Bereid ze goed voor en ontdek dat het helemaal niet zo moeilijk is om Paleo te koken.

 

Hartige poffertjes in bietensaus

Wat heb je nodig?

  • Een kleine knolselderij
  • een grote rode ui
  • een teen knoflook
  • een appel
  • een gekookte rode biet, maar groot zijn
  • Twee eet lepels biologische rode wijnazijn
  • Vier eieren
  • Olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • Mespuntje cayenne peper
  • Peper en zout
  • Een bos bieslook

 

Bereidingswijze

Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Deze blokjes laat je in acht minuten gaar koken. Maak vervolgens de bietensaus. Schil de appel en snijd hier kleine stukjes van. De rode biet kun je in blokjes snijden.

Breng de mix van appel en biet aan de kook met 100 milliliter water en laat dit zes minuten koken met het deksel op d pan. Doe er de rode wijnazijn bij en pureer het geheel met een staafmixer net zolang tot het egaal is. Voeg water toe als het niet egaal te krijgen is. Maak het geheel op smaak met de zout en peper.

Als de knolselderij gaar is, spoel je deze af onder de kraan. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes. Doe een eetlepel olijfolie samen met de ui en de knoflook in een pan en fruit deze tot ze beginnen te veranderen van kleur. Doe alles in een keukenmachine, incluis de eieren, kruiden en peper en zout, cayennepeper en de olie. Mix dit en verwarm de poffertjespan.

Zoals je normaal gesproken poffertjes bakt, zo maak je nu ook poffertjes, maar dan met de mix die je zojuist hebt gemaakt.

Eet smakelijk!

 

Cake van vis

Nodig:

  • Ca 250 gr wilde zalm
  • 350 gr witvis, zoals kabeljauw
  • een knolselderij
  • vier eieren
  • een eetlepel citroensap
  • twee teentjes knoflook
  • vier eetlepels olijfolie
  • twee theelepels fijn zeezout
  • vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • een theelepel paprikapoeder
  • een mespunt cayennepeper
  • 100 gr garnalen
  • Een kop fijngesneden bieslook

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 graden voor. Gebruik een cakevorm van 2 liter inhoud en vet deze goed en grondig in met de olijfolie. Schil en snijd de knolselderij in kleine partjes en kook ze gaar. Laat de knolselderij in een vergiet uitlekken en afkoelen. De vis dep je goed droog met een keukenpapiertje. Doe de zalm, kabeljauw, citroensap, eieren, knoflook, zout, peper, paprikapoeder, cayennepeper en olijfolie in een mixer (keukenmachine kan goed) en mix het tot een beslag. Roer de garnalen en bieslook door dit eindresultaat heen en giet of schenk het in de cakevorm. Zet de cakevorm in de oven en wacht drie kwartier.

 

Frisse gevulde watermeloen

Nodig:

  • een watermeloen
  • fruit, noten en zaden naar keuze

 

Bereidingswijze:

Snijd de watermeloen boven open en zorg dat deze stevig kan blijven staan. Snijd net zolang tot de meloen vastigheid heeft. Snijd de deksel er boven af en lepel hem uit van binnen. Je kunt wel wat vruchtvlees laten zitten. Snijd de meloen in blokjes en voeg naar smaak andere ingrediƫnten toe. Lekker met fruit, zoals ananas en aardbei, maar ook lekker met zaden en noten (wordt hij wat hartiger van).

Je kunt de watermeloen naar smaak vullen. Heerlijk als dessert. Voor het beste effect en de lekkerste smaak zet je hem even in de koelkast, zodat hij koud kan worden.

 

Meer recepten?

Honger naar meer recepten? Op EetHetBeter.nl verscheen onlangs dit heerlijke Paleo recept voor de lunch.

 

Eet Paleo

Eet jij ook Paleo? Als je van plan bent of benieuwd bent om Paleo te gaan proberen, kun je deze drie recepten eens in de praktijk brengen. De kans is groot dat je de natuurlijke smaak van voeding gaat waarderen en ook Paleo gaat eten. Daarmee zul je merken dat je niet alleen lekkerder in je vel komt te zitten, maar ook nog eens razendsnel kan afvallen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>