Simpele Chinese Pekingeend pannenkoekjes

Nodig:
  • 2 eendenborstfilets
  • zout
  • 12 Chinese pannekoekjes
  • 2 el Hoisinsaus
  • 6 bosuitjes in smalle snippers
  • 1/2 komkommer van de zaadlijst ontdaan, in smalle repen
  • 1 el sojasaus
  • 1 el honing
  • 1/2 tl Chinese vijfkruidenpoeder

Dit is een versimpelde versie van een traditioneel gerecht. Authentieke Pekingeend maken doe je niet zomaar. De eend moet een specifieke manier worden grootgebracht en wordt na 65 dagen geslacht. Dan wordt er lucht onder de huid gepompt zodat deze los komt van het vlees. Hij wordt kort gekookt. Vervolgens wordt hij geglaceerd met suikersiroop en 24 uur opgehangen om te drogen. Daarna wordt de eend in een hangoven onder hoge temperatuur gedurende 35 minuten gegaard.Klinkt als veel werk? Dat is het ook. Daarom deze versimpelde versie. Als je het jezelf echt gemakkelijk wilt maken, veel Aziatische toko’s verkopen kant-en-klare Pekingeend. De pannenkoekjes kun je, hoewel het niet moeilijk is ze zelf te maken, kant-en-klaar kopen. Ook de hoisinsaus moet je bij de toko halen.

Bereiding

  1. Kerf de vetlaag van de  eend met een scherp mes in een ruitpatroon en wrijf hem in met zout. Roer voor de marinade de sojasaus, honing en vijkruidenpoederdoor elkaar. Leg de filets op de vetkant in een bakje en schep de marinade over de vleeskant heen. Laat ze minstens 1 uur in de koelkast marineren
  2. Neem de eend uit de marinade en dep hem droog. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en leg de filets op de vetkant. Bak ze 1o minuten. Schenk zo nodig een teveel aan vet uit de pan. Draai de filets om en bak ze 5 minuten in het vet tot het vlees mooi roze is. Haal ze uit de pan en laat ze 10 minuten rusten
  3. Bestrijk elk pannenkoekje moet een dun laagje hoisinsaus. Snijd de eendenborst in reepjes. Verdeel het vlees en de groenten over de pannenkoekjes. Rol ze op in de vorm van hoorntjes.